Kategorie
Doporučené
75% Muscat, 10% Grenache Blanc, 10% Macabeu, 5% Vermentino.
Světlé žlutá barva s nádechem zelené. Výbušný a komplexní nos je ovládán tóny liči, černý rybíz, meruněk, citrusů a bílých květů.
Hedvábný jemný útok exotického ovoce a meruňky. Je kulatý a velkorysý.
Jídlo: Vynikající jako aperitiv, perfektní doplněk k ovocným dezertům, meruňkový koláč.
Také se dobře hodí k některým pikantním a slaným exotickým jídlům. Dobře se hodí ke kozím sýrům.
Odsah alkoholu 12%
Objem lahve 0,75L
100% Merlot.
Tradiční kvašení v sudech.
Pěstuje se na hliněných a vápencových půdách.
Chuťové vlastnosti: toto víno má vůní čerstvého černého ovoce,
je jemné a kulaté v ústech, plné šarmu.
Podávejte při 14-15 °C
Vhodné pokrmy:
grilované pokrmy, saláty, tapas. Ideální pro pobyt v přírodě.
Odsah alkoholu 12%
Odrůdy:
Muscat à Petits Grains.
A.O.P. Muscat de Rivesaltes
Sladké víno
Půda:
Hrozny na toto víno se pěstují na planině táhnoucí Roussillon
přes hory, a velké terasy jíl-vápenaté půdy pokryté oblázky.
Popis:
Světle zlaté barvy s duhovým lesklým odstínem. Intenzivní vůně
čerstvých hroznů, exotické a citrusové plody. Chutné a čerstvé na patře
citron, mango a poznámky čerstvé máty.
ukládání:
Mělo by být podávány mladý, aby plně ocenit jeho chuť. Pít během 2 let.
Doporučené servírování:
Toto víno lze podávat jako aperitiv s foie gras, a také výborně se hodí k sušenýmu ovoci a ořechům.
Také s dezertem:
Švýcarské rohlíky, citronový koláč, Tarte Tatin, zmrzliny,
nugát, exotické ovoce, marcipán ...
Teplota podávání: sloužit mezi 8 a 10 ° C.
Obsah alkoholu: 15,5%.
Odrůda: Sylvaner
Nos citrusové plody, bílé květy, čerstvě posečená tráva. Chuť je svěží a jemná, postavěná na krásné čerstvosti.
Jídlo: měkkýš, ryby, uzeniny.
Odsah alkoholu 12%
Objem lahve 0,75L
Odrůda: Pinot Noir
Granátová barva, krásná intenzita.
Nos má vůně červených a černých bobulí a vařené ovoce.
Bohatá ústa, aroma lesních plodů, mírně pikantní.
Párování potravin: červené maso, bílé maso, drůbež, houby, kuřecí omáčka se smetanou.
Víno má krásně leskle žlutou barvu.
Jemný a intenzivní nos, s vůní květin a bílých peckovin.
Chuť je bohatá a dlouhá s ovocným závěrem.
Jídlo: mořské plody, grilovaná zelenina.