

A.O.P. Côtes du Roussillon
Půda:
Kaalys je výsledkem rozsáhlého výzkumu, a výběru jednotlivých vinic
v roussillonu. Nachází se mezi Pyreneje a Středozemním mořem
Vinice rostou na malých svazích tvořených z claylimestonu
a kamenité půdy se středomořským vlivem.
Odrůdy hroznů:
80% Grenache blanc, 20% Macabeu.
Způsob výroby:
Hrozny se sklízejí, když jsou zralé velmi brzy ráno
v chladných teplotách, aby se zachovala vůně. Kvašení
Probíhá při kontrolovaných teplotách, aby se maximalizovala odrůdová aroma.
Ve středu alkoholového kvašení jsou vína
převedená do sudů a míchána denně.
Stárnutí:
Na jemných kalách po dobu 4 měsíců před lahvováním.
Popis:
Krásný zlatý odstín je zesílen slabými stříbrnými odlesky.
Nos odhaluje bílé a žlutohlavé plody, jako je broskvoň a
meruňka. Chuť je plná a čerstvá, nabízí krásně vyrovnané, a tučné poháry, kde se prolíná bujnost a minerální exuberance.
Táto aromatická fúze kandovaného, a grilovaného sušeného ovoce ukazuje skutečnou eleganci.
Povrch je jemně ošoupaný a plný lískových oříšků a vanilky.
Ukládání:
Má potenciál stárnutí 5 let.
Návrh na podání:
Vychutnejte si pokrmy z mořských plodů, hřebenatky, grilované langusty, pstruhy,
mandle, filet z mořského vlka, kulatý filet z telecího masa s houbami,
kuřecí maso v smetanové omáčce nebo zralý sýr Comté.
Teplota podávání: Slouží mezi 10 a 12 ° C