Půda
Staré vinné révy rostou na jílově vápencových půdách.
Odrůdy hroznů
Grenache blanc, Grenache gris.
Způsob výroby
Hrozny byly sklizeny v té době ručně a fermentovány jako klasické bílé. Bobule byly okamžitě stisknuty. Fermentace výsledné šťávy byla zastavena přidáním lihovin, čímž se udržel přírodní hroznový cukr. Víno pak několik let stárlo v oxidativní atmosféře.
Popis
Krásný, jasný starý zlatý odstín s červeně zvýrazněnými prvky. Nos je silný a složitý a dodává vynikající řadu vůní smíchání mandarinky, perníku, kandovaného ovoce a jemných vůní zralých dubových kadeřníků. Vůně jsou teplé a okouzlující a odhalují kávu, opečené mandle a ořechy zaoblené dotekem kandovaného citrusu.
Ukládání
Může stárnout ještě několik desetiletí ve sklepě.
Nabídka podání
Vynikající jako aperitiv nebo pití po večeři, je ideálním partnerem pro crema catalana, čokoládový fondantový dort, mandarínkový koláč a tiramisu. Je to také úžasný doplněk k sladkým a kyselým pokrmům, jako je duck à l'orange, jehněčí tagine s meruňkami, karamelizovaná vepřová žebra nebo sýry jako Roquefort, lisované ovčí mléko a Comté podávané s džemem z fíků.
Servisní teplota
Podává se při teplotě mezi 12 ° C a 14 ° C
Parametry
- Dle barvy
- Bílé víno